شبکه بهداشت و درمان شهرستان قیروکارزین
حفظ فرزندآوری سالم برای زوجین ناقل تالاسمی با غربالگری زمان ازدواج
هیجدهم اردیبهشت 1404 روز جهانی تالاسمی
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قیروکارزین، کارشناس ژنتیک این شهرستان« فاطمه طاهری» ضمن تاکید بر اهمیت این روز گفت: تلاسمی ماژور یک نوع کم خونی ارثی است که از طریق والدین به کودک منتقل میشود در صورتی که زوجین، سالم ناقل« مینور» باشند احتمال دارد که در هر بارداری فرزند آنهابه بتا تلاسمی ماژور مبتلا شود.
طاهری افزود: در هر بارداری ۲۵ درصد احتمال دارد که فرزند زوجین ناقل تالاسمی به تالاسمی ماژور مبتلا شود در راستای پیشگیری از فرزند مبتلا به تلاسمی ماژور میبایست از خدمات پیش از تولد استفاده نمایید خدمات پیش از تولد این امکان را برای زوجهای سالم ناقل «مینور» فراهم ساخته است تا از سلامت یا ابتلا به بیماری تلاسمی ماژور فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند.
وی ادامه داد: اساس تشخیص پیش از تولد بر پایه انجام دو مرحله مقدماتی و تکمیلی است.
مرحله مقدماتی: بررسی وضعیت ژنتیک زوجهای ناقل تالاسمی برای تعیین نوع نقص ژن در هر یک از زوجها قبل از بارداری است.
مرحله تکمیلی: بررسی وضعیت ژنتیک جنین و تشخیص قطعی مبتلا یا سالم بودن جنین است بهترین زمان برای انجام آزمایشهای مرحله مقدماتی قبل از بارداری است و آزمایشهای مرحله تکمیلی بعد از بارداری در هفته ۱۰ بارداری با نمونهبرداری از جنین انجام میشود در نمونه برداری خطر از دست دادن جنین به میزان اندک و خطرات نادری برای مادر وجود دارد. بعد از دریافت نتیجه در صورت ابتلای جنین به بیماری تلاسمی ماژور، مجوز ختم حاملگی توسط پزشک قانونی صادر میشود «چنانچه از نظر شرعی و قانونی سن جنین از تاریخ معین نگذاشته باشد»
پایان خبر
نظر دهید