26 شهریور 1404

معرفی واحد تغذیه:

 

نام و نام خانوادگی: آقای امیرمحمد نقوی

شرح وظایف:

تشکیل کمیته IDDشهرستان و پیگیری انجام مصوبات کشوری پیشگیری و کنترل اختلات ناشی از کمبود ید و پایش  اجرای آن

جمع آوری آمار واطلاعات و شاخص برنامه (درصد مصرف نمک تصفیه شده ویددار خانوارهای روستایی)و تجزیه وتحلیل آنها

هماهنگی لازم برای اجرای برنامه سالیانه پایش ید در دانش آموزان 8-10 ساله شهرستان با توجه به برنامه ارسالی استان

برنامه آموزشی پرسنل جدید و بازآموزی رده های مختلف بهداشتی در خصوص پیشگیری و اختلالات ناشی از کمبود ید

برآورد ودرخواست کیت یدسنج مورد نیاز جهت اجرای برنامه های پایش ید(در سطح عرضه و مصرف)

آمزش کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه دوران بارداری

مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری

بررسی میزان سوء تغذیه در مادران باردار

پایش توزیع مکملهای دارویی در دوران بارداری

آموزش جهت ارتقاء آگاهی مردم و زنان باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری

هماهنگی با اداره آموزش و پرورش شهرستان جهت اجرای برنامه آهن یاری دختران دانش آموز

آموزش رده های مختلف بهداشتی در زمینه کم خونی فقر آهن  علل و عوارض بیماری، میزان دوز مصرفی مکمل آهن درگروههای در معرض خطر(کودکان زیر دو سال، مادران باردار،دختران دبیرستانی و سایر افراد کم خون)

بررسی میزان مورد نیاز تهیه و توزیع مکمل (برنامه آهن یاری)

پایش اطلاعات پرسنل بهداشتی و مادران در مورد مکمل آهن (میزان مورد نیاز و کاهنده وافزاینده آهن ومنابع غذایی اهن)

آموزش گروههای مختلف مردم در زمینه کم خونی فقر آهن

پایش و پی گیری اجرای دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم در مدارس

آموزش رده های مختلف بهداشتی کنترل کمبود ویتامین آ   علل و عوارض بیماری، میزان دوز مصرفی مکمل ویتامین A  و Dدر گروههای در معرض خطر ((کودکان زیر 2 سال و مادران باردار و شیرده )وتمام رده های سنی

نظارت و پی گیری  درخواست تهیه و توزیع مکمل های کودکان زیر دوسال

آموزش گروههای مختلف مردم در زمینه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین های و و سایر ریز مغذیها

ارسال بخشنامه مکمل یاری مگادوز ویتامین D3 ونظارت بر اجرای آن میانسالان و سالمندان وجوانان

آموزش وباز آموزی کلیه کار کنان بهداشتی (پزشک ، کاردان ، کارشناس و بهورز)در خصوص پایش رشد ، تغذیه تکمیلی واختلال رشد

شناسایی ومعرفی کودکان دچاراختلال رشد(که ناشی از فقر خانوار است)جهت بهره مندی از سبدغذایی دستورالعمل برنامه مشارکتی حمایتی

تن سنجی کودکان روستا مهد در قبل و بعد از اتمام برنامه توزیع یک وعده غذای گرم و پایش نحوه اجرای برنامه در مهد کودک

تهیه وتوزیع  متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان

پیگیری تجهیزات مورد نیاز جهت ارتقاء رشد کودکان از قبیل وزنه ،ترازو ، مکملها و وسایل کمک آموزشی نظیر پوستر، پمفلت و...

مشاوره مادران ارجاعی از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت  در موارد اختلال رشد وتغذیه کودکان

تشکیل کلاس آموزشی جهت ا رتقاء  آگاهی جامعه (مادران،رابطین بهداشتی،رابطین ادارات،کمیته امداد،نهضت سواد آموزی و مربیان مهد کودکهای وابسطه به بهزیستی)

بررسی آماری میزان سوء تغذیه در گروه سنی زیر 6 سال و طراحی مداخلات تغذیه ای جهت ارتقاء وضعیت سلامت کودکان

پایش توزیع مکملهای دارویی کودکان زیر 2سال

برگزاری جلسات و برنامه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی در خصوص مطالب کار بردی تغذیه ای

برگزاری کمپین های آموزش تغذیه جشنواره های غذای برای عموم مردم(کاهش مصرف روغن نمک قند وشکروافزایش مصرف میوه سبزی ولبنیات)

نظارت بر وضعیت تغذیه اماکن عمومی و ارتقاء کیفیت تغذیه از طریق آموزش

بازدید و انتخاب مراکز نمونه تهیه و توزیع غذا با هماهنگی بهداشت محیط و به کار گیری راههای تشویقی جهت ترغیب سایر مراکز

آموزش پرسنل بهداشتی و عامه مردم در زمینه مصرف صحیح روغن

آموزش پرسنل بهداشتی و عامه مردم در زمینه هرم غذایی ورهنمودهای تغذیه ای ایران

طراحی مطالب آموزشی مناسب برای مردم در مورد اصول صحیح تغذیه

جمع آوری اطلاعات لازم ( وضعیت اقتصادی – اجتماعی و..) و بر قراری یک نظام دقیق اطلاع رسانی در زمینه نحوه تغذیه در هنگام بحران در سطح شهرستان

تهیه، بررسی و به روز نگه داشتن شاخصهای وضعیت تغذیه شهرستان در محلهای امن و قابل دسترس و ارایه به معاونت بهداشتی دانشگاه متبوع

تعیین گروههای آسیب پذیر مثل کودکان کمتر از 5 سال مبتلا به سوءتغذیه ، مادران باردارو شیرده، کودکان و و خانواده ها یا افرادی که نیازهای آنها ممکن است به طور کامل توسط سیستم توزیع جیره ویژه تأمین نشود به ویژه درخانواده هایی با جمعیت زیاد، بزرگسالان و سالمندان تنها، بیوه زنان و مردان مجرد.در سطح شهرستان و ارایه نتایج آن به معاونت

برآورد و تخمین اولیه نیازهای غذایی افراد، خانواده ها، گروه های آسیب پذیر و کل جمعیت در منطقه و ارائه آن به کار گروه حوادث غیر مترقبه شهرستان

شناسایی و ثبت گروه های آسیب پذیر منطقه شامل: کودکان کمتر از 5 سال، مادران باردار و شیرده، سالمندان، بیماران خانواده های پرجمعیت، افراد تنها و یا بیوه و افرادی که از نظر طبقه اجتماعی- اقتصادی آسیب پذیر هستند

ارجاع گروه های مبتلا به سوء تغذیه به مراکز درمانی جهت دریافت خدمات تغذیه ای

ارائه گزارش فعالیت های انجام شده و تحولات منطقه به صورت منظم به کمیته تغذیه در بحران استان

تهیه وتدوین مطالب آموزشی و آموزش کارکنان مرتبط و عموم مردم در زمینه تغذیه در شرایط بحران،تغذیه گروههای آسیب پذیر ،نیازمندیهای تغذیه ای بحران بر اساس دستورالعمل های ارسالی از دفتر بهبود تغذیه جامعه

پیگیری اجرای استراتژیک تغذیه در بحران پس از ارسال برنامه توسط دفتر بهبود توسعه

جلب مشارکت جامعه محلی از طریق ایجاد تشکل های محلی با محوریت فرماندار ،بخشدار ودهدار در راستای توانمند سازی زنان روستایی جوامع فقیر

آموزش مستمر تغذیه برای خانواده های فقیر به منظور ایجاد تغییرهای رفتاری مناسب در جهت بهبود شیوه زندگی

آموزش رده های بهداشتی به منظور ارتقاء فرهنگ و سوادتغذیه ای خانوارهای فقیر

طراحی مداخله های تغذیه ای به منظور حمایت از گروه های آسیب پذیر با همکاری بخش های ذیربط

پیگیری جهت تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز(ترازو، قد سنج،تلویزیون و...)

تهیه ،چاپ وتوزیع  متون آموزشی مناسب

جلب مشارکت مادران در برنامه آموزشی و استفاده از تجارب آنان

برگزاری کلاسهای عملی تغذیه تکمیلی برای مادران

آموزش و مشاوره با مادران در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان از جمله تغذیه تکمیلی ،نحوه مقوی کردن و مغذی کردن و...

ارائه مشاوره و برگزاری کلاس های آموزشی جهت مادران باردار و شیرده وبیماران

آموزش ومشاوره تغذیه دانش آموزان دارای مشکل تغذیه ای(لاغر،اضافه وزن وچاق) ارجاع شده از معاینات دانش آموزی

مشاوره تغذیه و آموزش فردی و گروهی جوانان، میانسالان ، سالمندان

گردآوری اطلاعات جمعیتی شهرستانها ، توزیع جغرافیایی واحدهای ارائه کننده خدمات اعم از خصوصی و دولتی ، تحقیق در مورد روشهای زیستی و عادتهای غذایی رایج در مناطق مختلف استان و آثار احتمالی آنها در سلامت دهان و دندان مردم منطقه

تهیه فهرست پرسنل درگیر در بخش بهداشت دهان و دندان اعم از خصوصی و دولتی و برنامه ریزی جهت تامین نیروهای مورد نیاز بخش دولتی

تدوین برنامه عملیاتی بهداشت دهان و دندان و تنظیم بودجه اجرایی آن

پایش و ارزشیابی برنامه عملیاتی بهداشت دهان و دندان شبکه های بهداشت و درمان تابعه

تنظیم و اجرای برنامه بازآموزی پرسنل مرتبط

برآورد و درخواست به موقع مواد ، تجهیزات و لوازم مورد نیاز و پیگیری جهت تامین آنها

کنترل منظم مواد و لوازم موجود در انبار از نظر کمی و کیفی

برنامه ریزی برای نگهداری و سرویس تجهیزات دندانپزشکی

مشارکت در اجرای طرحهای تحقیقاتی کشوری و استانی

مشارکت و پیگیری جهت تعیین میزان فلوراید آبهای آشامیدنی شهرستان

اجرای برنامه فلوراید تراپی در مناطق مورد نیاز شهرستان

دریافت و تحلیل گزارشات فعالیتها در شهرستانهای تابعه ، تهیه بازخوراند برای شهرستانها و تدوین گزارش ادواری برای ستاد مرکزی

استفاده از وسایل ارتباط جمعی برای آموزش همگانی بهداشت دهان و دندان 

همکاری و هماهنگی درون بخشی و برون بخشی در جهت ارتقاء فرهنگ بهداشت دهان و دندان

ارسال فرمهای آماری مربوط به ستاد استان در زمان تعیین شده

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.